Links en routes

 

Reismogelijkheden

Er zijn een aantal mogelijkheden om in Hongarije te komen. U kunt per auto, per vliegtuig of per trein vertrekken. Hieronder ziet u de mogelijkheden met enkele praktische tips.

Vliegtuig

Directe vluchten vanaf Nederland zijn:   EasyJet, Transavia Wizz Air en KLM .  De vliegduur naar Boedapest is ongeveer 1 uur en 40 minuten. Op het vliegveld van Boedapest kunt u meteen geld wisselen of opnemen. Als u per vliegtuig reist is het verstandig een auto te huren. De grote autoverhuurbedrijven zijn op het vliegveld gevestigd maar ook lokale verhuurbedrijven brengen de auto's naar het vliegveld toe zodat u direct uw auto in kunt stappen. Vanaf het vliegveld is het een kleine 2 uur rijden naar Graboc.

Auto

Graboc ligt op ongeveer 1500 km van Utrecht, dat is vergelijkbaar met de afstand Barcelona. Het is in één dag aan te rijden als u vroeg vertrekt. U kunt ook in twee keer rijden en overnachten nabij de grens Duitsland / Oostenrijk of net over de grens in Hongarije.

Houdt er rekening mee dat u op de Hongaarse snelwegen ( M1, M3, M5 en M7) in het bezit moet zijn van een vignet. Het vignet is verkrijgbaar bij kantoren van de tolmaatschappij, bij tankstations, bij postkantoren en bij de wegvervoers- maatschappij ATRH.

Trein

Vanuit Amsterdam naar Boedapest is een treinverbinding actief. (Voor prijzen vraag info bij NS International. Tel: 030-2300023) Elke dag gaat een nachttrein via Wenen (overstappen) naar Boedapest. Binnen Hongarije bestaat een goed spoorwegennet. Vanuit Boedapest kunt u de meeste steden van Hongarije bereiken. Het comfort van de treinen kunt u niet met het niveau van de NS te vergelijken, maar in de laatste jaren zijn veel positieve veranderingen gerealiseerd. Bij sneltreinen en express treinen moet u toeslag betalen en in de internationale treinen en Intercity trein is een ook een zittoeslag verplicht.

beeld

Top